Säg hej till Maria!

I vår intervju berättar hon mer om sig själv och sitt intresse för aktiva semestrar. 

Vår kollega Maria

Berätta mer om dig själv, vem är du? 

Jag heter Maria och kommer från Enköping. Jag är uppväxt tillsammans med mina föräldrar och två bröder. Jag kommer från en familj med ett stort allmänt intresse för idrott som speglas även i mig. Jag flyttade hemifrån redan som 15-åring för att satsa på handboll i samband med mina studier på gymnasiet. Trots att jag flyttade iväg i en så tidig ålder så är jag väldigt hemmakär. Jag spenderar gärna mycket tid hos mina föräldrar på landet med släkt och vänner. Som person hoppas jag att andra uppfattar mig som klok och vänlig. Jag trivs bra tillsammans med andra människor och har alltid fungerat  bäst i lag där man kan lyfta och hjälpa varandra. Frågar ni mina vänner och familj om hur jag är som person tror jag att de skulle beskriva mig som envis och målmedveten. 

Hur spenderar du din fritid? 

På min fritid är jag mycket med vänner och familj. Utöver det så spenderas mycket tid i handbollshallen både på läktaren och planen. 

Varför sökte du jobbet som resesäljare?

Jag trivs bra inom rese/servicebranschen och tycker det är roligt och inspirerande att möta människor som är eller vill resa. Det är ett tacksamt jobb och det glädjer mig att jag kan vara med och bidra till en bättre livskvalite för andra människor. När det kommer till våra resor så tror jag på aktiva resor där du tar vara på din omgivning och får ut max av ditt äventyr. Av egen erfarenhet så har mina mest aktiva resor varit de bästa. Just därför jobbar jag här!

Vad gillar du mest med aktiva resor?

Jag tror på aktiva resor på samma sätt som jag tror på ett aktivt liv. Vi mår helt enkelt bäst av att röra på oss och vara ute i naturen. Jag kan inte heller tänka mig ett enklare och roligare sätt att göra det på än genom att resa. Då får du samtidigt upptäcka och uppleva nya saker i livet. 

 

Vilket är ditt favoritresmål du varit på? 

När jag var yngre reste jag tillsammans med min familj med bil och husvagn till Frankrike. Vi reste genom Danmark, Tyskland och Belgien till Frankrike och Paris. I Paris stannade vi under en vecka. Där besökte vi olika sevärdheter och åkte upp i eiffeltornet. Vi var på resande fot i en månad och fick uppleva många fina stunder som jag tagit med mig.

Vilken är din favoritresa från Active Scandinavia?

Jag skulle säga Kattegattleden längs västkusten, som är fantastiskt på somrarna. Utanför Sverige skulle jag välja en båt-resa, kanske i Kroatien.

medel
Sverige

Helsingborg - Göteborg

8 dagar | På egen hand
(12)
Visa detaljer
Minneslista
utmanande
Kroatien

Kroatien, M/S Planka

8 dagar | Gruppresa med guide
Visa detaljer
Minneslista

Mer om Maria

 • Utbildning: Jag har läst ekonomi-programmet på gymnasiet.
 • Språk jag pratar: Svenska och Engelska. Snart tyska…
 • I mitt tidigare liv arbetade jag som: Receptionist och servitris på Krägga Herrgård och Wallentinska Huset på Smögen. 
 • Din hidden superpower? Jag är en “handy woman” och har målat om, och inrett många rum under de senaste åren.
 • Favorit TV program: Jag kollar väldigt sällan på tv men filmen Pretty Woman kan jag nästan utantill. Notting Hill har jag också sett några gånger för mycket. Tittar jag på TV så blir det ofta mest sport.
 • En berömd person jag skulle vilja träffa och varför: Anders Hansen, hjärnforskaren. Han vet mycket om hur vi människor fungerar och jag tror att jag skulle ha väldigt spännande och intressanta samtal med honom. Jag har lyssnat på hans bok “hjärnstark” som handlar om vilken positiv effekt fysisk aktivitet har på oss människor. Ännu en anledning till att boka våra resor.
 • Jag är jättemycket intresserat i: Handboll, handboll och handboll.
 • Favoritsång: Allt med artisten Kygo, sen gjordes de mycket bra musik på 80-talet. Jag har ingen specifik favoritsång.
 • Favorit hotspot i Sverige: Har spenderat mina senaste två somrar på Smögen och skulle säga att Skärets pianobar på smögenbryggan är värd att besöka under högsäsongen
 • Favoritmat:Tråkigt svar, men tacos är och kommer alltid vara en favorit. 
 • Hänger oftast: På jobbet eller i en handbollshall.
 • Brygga-kaffe kunskaper: 11/10
 • Favoritresmål: Jag har varit på många skidsemestrar hemma i Sverige men min drömresa är nog en skidresa till Alperna, annars är det ju trevligt med länder som har lite varmare och soligare klimat än här hemma i Sverige.
 • Jag lär mig just nu: Hur viktigt det är att styrketräna när man utövar en fysisk idrott för att inte skada sig. Jag rehabar just nu en korsbandsskada.
 • Mitt hjärta slagar för: Sommarkvällar på landet.
 • Favoritcitat: Det finns en mening med allt.