Säg hej till Jenny!

I vår intervju berättar hon mer om sig själv och sitt intresse för aktiva semestrar. 

Jenny

Berätta mer om dig själv, vem är du? 

Jag heter Jenny och är född och uppvuxen i Hedemora i Dalarna. Jag har studerat Turismprogrammet på Linnéuniversitetet och har en hel del resor med mig i bagaget med besök i ett 30-tal länder. Att resa innebär för mig att investera i sig själv eftersom man fylls med minnen, erfarenheter, nya kontakter från hela världen och en lycklig själ! 

Naturälskare och friluftsmänniska Jenny

Hur spenderar du din fritid? 

Jag är en aktiv person som förutom mitt brinnande intresse för resor älskar att träna och röra på mig i alla dess former. Jag är en naturälskare och friluftsmänniska som gärna drar ut i skogen för att fixa en brasa och grilla något gott. Jag är utbildad mindfulnessinstruktör och har ett stort intresse för meditation. Att lyssna på bra musik och gå på konserter har också alltid varit ett stort intresse! Självklart älskar jag också att umgås med vänner och familj! 

Varför sökte du jobbet som resesäljare?

Framförallt eftersom jag har en stor passion för resor och har mer och mer fått upp intresset för aktiva resor. Jag ville helt enkelt arbeta med något som jag brinner för och i kombination med min turismutbildning kändes positionen hos Active Scandinavia som ett givet val! 

 

Vilket är ditt favoritresmål du varit på? 

Australien, Nya Zeeland, Filippinerna, Costa Rica.. jag har svårt att välja en favorit! I Europa har jag en kärlek för Spanien, jag älskar människorna, kulturen, klimatet och ”mañana mañana”- attityden där! 

Cyklister mittemellan vingårdar

Vad gillar du mest med aktiva resor?

Känslan av att vara i och uppleva naturen/omgivningen på ett mer närvarande vis. Det är en sak att åka en guidad busstur men att faktiskt vara där och då på exempelvis cykelsadeln eller vandringsleden så hinner man njuta av omgivningen på ett nytt sätt och kanske svänga av på en avskild plats du annars kanske inte upptäckt. Den lokala maten smakar heller sällan så gott som efter fysisk rörelse!  

Vilken är din favoritresa från Active Scandinavia?

Svårt när det finns så många härliga av välja mellan! Men jag är väldigt lockad av en vandringsresa i Portugal på grund av det härliga klimatet och vackra naturen.

utmanande
Portugal

Madeira vandringsresa

8 dagar | På egen hand
(1)
Visa detaljer
Minneslista

Mer om Jenny

 • Utbildning: Turismprogrammet inriktning Företagsekonomi på Linnéuniversitetet. Jag spenderade även en utbytestermin i Minnesota i USA under universitetstiden. 
 • I mitt tidigare liv arbetade jag som: reseledare, butiksbiträde, ekonomiassistent. 
 • Favorit TV program: Jag tittar faktiskt väldigt lite på TV och serier, men Friends är en serie som känns som en given favorit då man alltid får sig ett gott skratt! 
 • En berömd person jag skulle vilja träffa och varför: Paul McCartney eftersom jag är ett Beatles-fan och han känns som lite av en mysfarbror. Skulle också vara häftigt att få berätta det för framtida barnbarn!
 • Favoritsång: Har alltför många! Hey Jude (The Beatles), The Pretender (Foo Fighters), Guiding Light (Mumford & Sons) för att nämna några.
 • Favorit hotspot i Sverige: Eftersom jag är dalkulla vill jag ge en shoutout för sjön Siljan och allt vackert som finns att upptäcka däromkring. Även Gotland eller Öland på sommaren är riktigt underbart! 
 • Favorit hotspot i Stockholm: Gamla Stan.
 • Favoritmat: Vegetarisk mat. 
 • Hänger oftast: På yogamattan, i träningslokalen, hos en vän/familjen eller i skogen.
 • Brygga-kaffe kunskaper: Riktigt usla eftersom jag inte dricker kaffe! Men jag tipsar gärna om mina favorit-téer! 
 • Favoritresmål: Om jag ska välja en destination i Europa jag ännu inte besökt så skulle jag säga Kroatien eller Portugal.
 • Jag lär mig just nu: Just nu lär jag mig om alla fantastiska resmål som Active Scandinavia erbjuder för att kunna ge bästa möjliga service till kunderna! 
 • Favoritcitat: “Not all classrooms have four walls”
 • Jag bodde tidigare: Jag är född och uppvuxen i Hedemora i Dalarna. Jag bodde en sväng i Australien där jag reste och jobbade på ett Working Holiday-visum. Jag har även bott i Kalmar för studier, testat på att jobba och bo i Stockholm och numer bor jag i Västerås! 
Jenny Dammare
Jag finns här för dig! Ring eller mejla mig så hittar vi din perfekta aktiva resa.
Jenny Dammare, Resesäljare
Boka nu